All saints!

අද ඕල් සේන්ට්ස්.




       අපිට නිවාඩුයි. (ඔව් කාලෙකට පස්සේ අද ගෙදරත් හිටියා.) වෙනදාට මෙහෙම එක දිගට නිවාඩු ලැබෙද්දි මගේ නැට්ටවත් අල්ලන්න බෑ ඒත් දරු පවුල්කාරයෝ වුනාම එහෙම බෑ නෙව.

( මට නිවාඩු තිබුනට බෙටහාෆ් ට මන්ඩේ නිවාඩු! )

උදේ කෝපි බොන්න එලියට ගිහින් පල්ලියට යන්න හිතාගෙන හිටියේ. ඔව් ඕල් සේන්ට්ස් වලටවත් පල්ලියට නොයන එකම කතෝලිකයා මම වෙන්න ඕනේ. මේ දවස්වල තියෙන ප්‍රශ්න එක්ක එහෙම කරන්නම දැඩි උවමනාවක් තිබ්බා. කුක්කුබෝලේ එක්ක මාත් ආපහු ගෙදර ඇවිත් ආයෙම එලියට යනකොටයි මතක් වුනේ අද රෑට චිකන් විත් පෙපරෝනි හදලා දෙනවා කියලා කේබීට පොරොන්දු වුනා කියලා ඒ ගමන් සුපර්මාකට් වහන්න ඉස්සෙල්ලා ඒකට ගියා. එතකොට ෆිශ් ඩීපාට්මන්ට් කොල්ලා එවෙලේ හදන ෆ්‍රයිඩ් කලමාරි කෑල්ලක් දුන්නා. රහ බලන්න. ඒ ගමනුයි මට මතක් වුනේ අපේ මල්ලියි මායි කොළඹදි කාපු තරමක් කෑවේ කලමාරි ඩීෆ් ෆ්‍රයි!
එයාටත් ටෙක්ස්ට් එකක් දාලා මම කලමාරිත් අරන් ගෙදර ආවා.
ඒක නිවෙන්න කලින් කන්න උවමනාත් වුනා. එවෙලෙත් ලොකු අවුලක හිටියේ මගේ ඩොනේසන් එක ඒ වෙනකනුත් කරන්න බැරිවීම ගැන. (ඔව් දන්නදා ඉඳන් මම දුප්පත් අයට කෑම අරන් දෙනවා. මළවුන්ගේ මාසෙදි ඒක අනීවාර්යයි. ) ඒ ගමන පල්ලියට යනකොට පල්ලියත් වහලා. එයිට පස්සේ කිලෝ මීටර් තුනක් විතර පාරේ හිඟන මනුස්සයයින්ව හෙව්වා. වෙනදාට අඟලින් අඟලට ඉන්න එවුන් අද එකෙක්වත් නෑ. අද හොඳටම වහිනවයි සීතලයි දවස පුරාම.

ගෙදර ආවේ කේබී ගෙදර එන වෙලාවට තෙමීගෙන. එහෙමම ඇවිත් බ්ලැක් ටී එකක් හදාගෙන කප් කේක් එකකුත් එක්ක ඇඳට ගියා. (ඔව් සතියෙම ගෙදර ඉන්න බැරිවුනාම ගෙදර ඉන්න දවසට ඔක්කොම කනවා.

ආයේ උයන්න ෆ්‍රිජ් එක අරිනකොටයි දැක්කේ ගිය ඉරිදා ඇරපු අන්නාසි බාගේ තවම එහෙමමයි කියලා. ඒ ඒමිගේ කොටස. එයාත් වැස්සයි ලෙඩත් වගේයි නිසා එන්නේ නෑ එයාගේ කොටස අපිටම කන්න කීවා. (නෑ ඉතින් ඒක එයාම කීවා මිසක් නැත්නම් මම ඕක තනියම කන්නේ නෑ. ඉබ්බා දියේ දැම්මම ඈන්නැවේ කීවලුනේ! )

මම පෝල්ලෝ අයි පෙපරෝනි හැදුවා. කුක්කුබෝලේ අද රෑට ගෙදර එන්නෙත් ඒ සිහියෙන්. එච්චරට ආසයි. 😋 අම්මා මම ලංකාවට ගියාම අරන් දීපු හාල්මැස්සෝ තෙල් දැම්මා ගෝවත් එක්ක. (ඔව් අම්මා සැරෙන් සැරේට මටයි ඒමිටයි වෙන වෙනමම කරවල උම්මලකඩ ලුණු මිරිස් එවනවා. ඒවා අතරමගදි හැමදාම අතුරුදහන් වෙනවා. ඒමි අම්මගේ හිත හදන්න ඔව් අම්මේ හම්බ වුනා මගේ කොටසත් දුන්නා කියනවලු. මම ඉතින් අති විශේස හේතුවක් නැතිව අම්මාට කතාකරන්නේ නෑනේ. ඉතින් අම්මා හිතන් ඉන්නේ ඒව ඇත්තටම මට හම්බ වෙනවා කියලා.

චිකන් හදන්න ඇරපු chardonnay එකෙන් පොඩි වීදුරුවකුත් එක්ක අන්නාසි භාගෙම කෑවා. දැන් ඉතින් මේ අතීත ආවර්ජනේ. ඔව් කාලෙකට පස්සේ මළවුන්ගේ දාකමයි ආයේ බ්ලොග් මතක් වුනෙත්!

ඔව් හැමදාම මළවුන්ගේ මාසෙට මට අවුල්!

0 comments: